het verhaal

Springsnow in Amsterdam

Met Springsnow vieren we van 21 april – 21 mei de lente in Amsterdam, geïnspireerd op het unieke natuurverschijnsel dat kenmerkend is voor lente in onze hoofdstad: de lentesneeuw. 

De iep is al eeuwenlang dé boom van Amsterdam. Meer dan 75.000 iepen brengen ’t groen op de grachten, de natuur in de stad én elk jaar het feest van die wervelende iepenzaadjes.

Thema van 2014 is: Spring is in the Air. Springsnow gaat bewoners & bezoekers van de stad verleiden meer omhoog te kijken, want die duizenden dansende gouden iepenzaadjes zijn van betoverende schoonheid! Iedereen kan meedoen aan Springsnow: door het volgen van de iepenroute,  zelf de lentesneeuw te vangen, of deel te nemen aan één van onze activiteiten.

Maandag 21 april (Tweede Paasdag) starten we het seizoen met een speciale Springsnow-editie van Soundtrackcity’s geluidswandeling Geheimen van de Amsterdamse Grachten  en opening van de Springsnow Expositie SPRiNG is in the AiR in Outsider Art Kelder. De rest van de maand organiseren we Pop-up Events op mooie lentedagen, o.a. met verschillende lentewandelingen en Open Air Art Installaties van de Braziliaanse kunstenaar Túlio Pinto, die op uitnodiging van Springsnow en in samenwerking met Arttown Rio & Artigo Rio hier verblijft als Artist in Residence.

Nieuws en informatie hierover verspreiden we via Twitter en Facebook.

Voor wie nu direct dit Amsterdamse lentegevoel wil ervaren: