het verhaal

Springsnow in Amsterdam

De iep is al eeuwenlang dé boom van Amsterdam. Meer dan 75.000 iepen brengen ’t groen op de grachten, de natuur in de stad én elk jaar het feest van die wervelende iepenzaadjes. Met Springsnow vieren we jaarlijks van 21 april – 21 mei de lente in Amsterdam, geïnspireerd op dit unieke natuurverschijnsel. 

Iedereen kan meedoen aan Springsnow: door het volgen van de iepenroute,  zelf de lentesneeuw te vangen, of deel te nemen aan één van onze activiteiten.

Maandag 21 april startten we het seizoen van 2014 met een speciale Springsnow-editie van Soundtrackcity’s geluidswandeling Geheimen van de Amsterdamse Grachten  en opening van de Springsnow Expositie SPRiNG is in the AiR in Outsider Art Kelder. De rest van de maand organiseerden we Pop-up Events op mooie lentedagen, o.a. met verschillende lentewandelingen en Open Air Art Installaties van de Braziliaanse kunstenaar Túlio Pinto, die op uitnodiging van Springsnow en in samenwerking met Arttown Rio & Artigo Rio hier verbleef als Artist in Residence.

Nieuws en informatie over onze plannen voor 2015 verspreiden we via Twitter en Facebook.

Voor wie nu direct dit Amsterdamse lentegevoel wil ervaren: