De Beleving

Iepenroute
Wil je optimaal genieten van de iepen en de lentesneeuw in Amsterdam? Volg dan de Iepenroute: die start in het Iepenarboretum (naast EYE in Noord) en loopt via de oostelijke kant van het centrum naar de Hortus Botanicus.De route is 8,5 kilometer en voert langt de iepenhighlights van Amsterdam, zoals de hoogste iep en de oudste iep. Een mooie wandeling of fietstocht die je met nieuwe blik naar de stad laat kijken: Amsterdam, stad van bomen.

De IEPENROUTE IS HIER TE DOWNLOADEN.

Volg ons ook op Facebook voor actuele informatie over Springsnow 2018.

Programma 2018: Maandag 9 april om 20:00 uur kun je al helemaal het lentegevoel krijgen bij CLUB FANTASMA in het Torpedo Theater, het meest charmante theater van Amsterdam. Met muziek, poëzie en vlinders en we geven alvast een voorproefje van hoe we dit jaar een ode aan de iepen van Amsterdam brengen. Met Tatiana Chevtchouk, Arizona Highways, Maartje Jaquet, Ronald M. Offerman & Albert Vliegenthart. Reserveren is handig: reserveren@torpedotheater.nl

za. 21 april 2018 – zo. 20 mei 2018: Foto-expositie Springsnow in Amsterdam. De hele Springsnow-maand kun je in de etalage van het Rietveldhuis in het Amstelpark de prachtige fotoserie van Simon Trel bewonderen. Hij maakte deze tijdens de lente van 2017, toen we op sommige dagen konden waden door een zee van iepenzaadjes. Deze serie toont Amsterdam zoals we haar elke lentedag willen zien. De expo (en het park) is elke dag van 08.00 uur tot zonsondergang te bezoeken.

proces2
zo. 20 mei 2018, 11.00 – 13.30 uur: Springsnow Foto Wandeling. Start in het Iepenarboretum naast EYE in Noord. Duur: circa 2,5 uur. Deelname: gratis. Graag vooraf aanmelden via info@springsnow.nl. 

 

Eau d'Amsterdam bottle illustrationEau d’Amsterdam
Eind 2014 is ter support van Springsnow, hét parfum van Amsterdam, de geur van de iepen aan de grachten gecreëerd: Eau d’Amsterdam, Scent of the Elm Trees. En sinds december 2016 is er ook een Scented Candle. Nu kun je in elk seizoen genieten van de groene geur van Amsterdam! Het parfum is op verschillende locaties in & buiten Amsterdam en natuurlijk ook online verkrijgbaar: www.eaudamsterdam.com

Nieuws en informatie over de verschillende activiteiten tijdens Springsnow 2018 verspreiden we via Springsnow Facebook en Twitter.Johanna Westerdijk portret -

Johanna Westerdijk werd 100 jaar geleden tot eerste vrouwelijke hoogleraar in Nederland benoemd. Een bijzondere vrouw, die leefde vanuit het motto ‘Werken en feesten vormt schoone geesten‘. Het is mede dankzij haar onderzoek naar de iepenziekte en hoe de bomen hier resistent tegen te maken, dat er nog zoveel iepen in Amsterdam staan! In 2017 werd door vele organisaties, waaronder Springsnow, haar werk en leven gevierd. Nieuwsgierig naar wie zij was? Lees dan ‘Een beetje opstandigheid‘ de biografie die Patricia Faasse over haar schreef.


Schrijver John Green schreef in 2011 als Artist in Residence op het Spui zijn bestseller The Fault in Our Stars (Een Weeffout in Onze Sterren), dat zich deels afspeelt in de lente in Amsterdam. Green was zelf zo gegrepen door de schoonheid van de lentesneeuw, dat hij dit fenomeen op poëtische wijze meenam in zijn beschrijving van Amsterdam. Een heerlijk boek om aan de grachten te lezen.