De Beleving

Iepenroute
Wil je optimaal genieten van de iepen en de lentesneeuw in Amsterdam? Volg dan de Iepenroute: die start in het Iepenarboretum (naast EYE in Noord) en loopt via de oostelijke kant van het centrum naar de Hortus Botanicus.De route is 8,5 kilometer en voert langt de iepenhighlights van Amsterdam, zoals de hoogste iep en de oudste iep. Een mooie wandeling of fietstocht die je met nieuwe blik naar de stad laat kijken: Amsterdam, stad van bomen.
De IEPENROUTE IS HIER TE DOWNLOADEN.

band pins final kleinProgramma 2017  (zie Facebook voor meer informatie over deze activiteiten)

vr. 21 april 2017, 17.00 uur: Opening Springsnow 2017 in het Rietveldhuisje in het Amstelpark met Springsnow Expositie en presentatie van Springsnow Shawls die we uitbrengen ism Barentsz Urban Fabric ter ere van Johanna Westerdijk.

 

Johanna Westerdijk portret -

Johanna Westerdijk werd 100 jaar geleden tot eerste vrouwelijke hoogleraar in Nederland benoemd. Een bijzondere vrouw, die leefde vanuit het motto ‘Werken en feesten vormt schoone geesten‘. Het is mede dankzij haar onderzoek naar de iepenziekte en hoe de bomen hier resistent tegen te maken, dat er nog zoveel iepen in Amsterdam staan! In 2017 wordt door vele organisaties haar werk en leven gevierd. Nieuwsgierig naar wie zij was? Lees dan ‘Een beetje opstandigheid‘ de biografie die Patricia Faasse over haar schreef.

 

 

 

 

trap
Vanaf 21 april – 21 mei presenteren we bij de Groene Loper voor het Rietveldhuisje in het Amstelpark expositie ‘Lentesneeuw in beeld & poëzie’ door Maartje Jaquet en Ronald M. Offerman. Jaquet toont met foto’s haar vermogen bijzonder poëtische beelden te zien in én op de met iepenzaadjes bezaaide straten van Amsterdam. De hierbij door Offerman geschreven gedichten versterken de beelden en tegelijkertijd maken die juist dat de zinnen je nog zoveel meer raken.

 


proces2
zo. 23 april 2017, 11.00 – 13.00 uur: Iepenroute wandeling met gids. Start in het Iepenarboretum naast EYE in Noord. Duur: circa 2,5 uur. Deelname: gratis. Graag vooraf aanmelden via info@springsnow.nl. We horen ’t ook graag als je met een groep op ’n andere dag met gids de iepenroute wilt lopen of fietsen.

IMG_6734
zo. 23 april 2017, 16.00 – 18.00 uur: TERTIUS | OBJET’S D’ART celebrates Springsnow met presentatie van de Springsnow Shawls ter ere van Johanna Westerdijk en nieuw werk van kunstenares Gerda Maas.

 

 

 

Rietveldhuisje

 

Zo. 21 mei – 12.00 – 16.00 uur: we sluiten Springsnow 2017 ook weer af bij het Rietveldhuisje in het Amstelpark. Het slot valt namelijk samen met de viering van 45 jaar Amstelpark – Dag van het Park en Fete de la Nature, dus het wordt hoe dan ook een feestje! Meer info volgt.

 

 

 

 

 

 

 

In Dutch Design Hotel Artemis tonen we in expositie ‘Made in Mokum‘ de schoonheid van de iep en de lentesneeuw van Amsterdam. Hier wordt van 21 april – 4 juni ook de Springsnow Shawl verkocht.

Eau d'Amsterdam bottle illustrationEau d’Amsterdam
Eind 2014 is ter support van Springsnow, hét parfum van Amsterdam, de geur van de iepen aan de grachten gecreëerd: Eau d’Amsterdam, Scent of the Elm Trees. En sinds december 2016 is er ook een Scented Candle. Nu kun je in elk seizoen genieten van de groene geur van Amsterdam! Het parfum is op verschillende locaties in & buiten Amsterdam en natuurlijk ook online verkrijgbaar: www.eaudamsterdam.com

 

 

 

Nieuws en informatie over de verschillende activiteiten tijdens Springsnow 2017 verspreiden we via Springsnow Facebook en Twitter.