De Beleving

Iepenroute
Wil je optimaal genieten van de iepen en de lentesneeuw in Amsterdam? Volg dan de Iepenroute: die start in het Iepenarboretum (naast EYE in Noord) en loopt via de oostelijke kant van het centrum naar de Hortus Botanicus.De route is 8,5 kilometer en voert langt de iepenhighlights van Amsterdam, zoals de hoogste iep en de oudste iep. Een mooie wandeling of fietstocht die je met nieuwe blik naar de stad laat kijken: Amsterdam, stad van bomen.

De IEPENROUTE IS HIER TE DOWNLOADEN.

Programma 2018: meer informatie volgt! Volg ons ook op Facebook voor meer informatie over deze activiteiten.

za. 21 april 2018 – zo. 20 mei 2018: Foto-expositie van Simon Trel in het Rietveldhuis in het Amstelpark.

proces2
zo. 22 april 2018, 11.00 – 13.00 uur: Springsnow Foto Wandeling/Photo Walk. Start in het Iepenarboretum naast EYE in Noord. Duur: circa 2,5 uur. Deelname: gratis. Graag vooraf aanmelden via info@springsnow.nl. 

 

Eau d'Amsterdam bottle illustrationEau d’Amsterdam
Eind 2014 is ter support van Springsnow, hét parfum van Amsterdam, de geur van de iepen aan de grachten gecreëerd: Eau d’Amsterdam, Scent of the Elm Trees. En sinds december 2016 is er ook een Scented Candle. Nu kun je in elk seizoen genieten van de groene geur van Amsterdam! Het parfum is op verschillende locaties in & buiten Amsterdam en natuurlijk ook online verkrijgbaar: www.eaudamsterdam.com

 

Nieuws en informatie over de verschillende activiteiten tijdens Springsnow 2018 verspreiden we via Springsnow Facebook en Twitter.

Johanna Westerdijk portret -

Johanna Westerdijk werd 100 jaar geleden tot eerste vrouwelijke hoogleraar in Nederland benoemd. Een bijzondere vrouw, die leefde vanuit het motto ‘Werken en feesten vormt schoone geesten‘. Het is mede dankzij haar onderzoek naar de iepenziekte en hoe de bomen hier resistent tegen te maken, dat er nog zoveel iepen in Amsterdam staan! In 2017 werd door vele organisaties, waaronder Springsnow, haar werk en leven gevierd. Nieuwsgierig naar wie zij was? Lees dan ‘Een beetje opstandigheid‘ de biografie die Patricia Faasse over haar schreef.