Samen Met

Springsnow is een initiatief van Tijdmakers Saskia Hoogendoorn & Lieuwe Martijn Wijnands en wordt sinds 2012 georganiseerd vanuit Stichting Springsnow in Amsterdam. Samen met een mooie variëteit aan partners vieren en vertellen we het verhaal van de iep en de magie van de lentesneeuw. Elke organisatie doet dit vanuit eigen perspectief, kennis & kunde.

 • Gemeente Amsterdam

  Springsnow krijgt sinds de start van deze viering veel support van Hans Kaljee, hoofdstedelijk bomenconsulent en Debora Bleeker,  de eerste Iepenwacht van Amsterdam, beiden werkzaam bij Dienst Ruimtelijke Ordening van de Gemeente Amsterdam. Met hun expertise en liefde voor de iep hebben zij zeer waardevolle bijdragen geleverd aan de inhoud van Springsnow.

 • IFF

  IFF zorgde voor analyse van het hout, blad en de bloesem en zaadjes van de iep. Op basis daarvan is Eau d’Amsterdam, Scent of the Elm Trees ontwikkeld. Dit parfum is gecreëerd ter support van Springsnow: met de opbrengst worden activiteiten van Springsnow mogelijk gemaakt.

 • Barentsz Urban Fabric

  Barentsz Urban Fabric & Tijdmakers maken in 2017 als eerbetoon aan Johanna Westerdijk – die 100 jaar geleden tot eerste vrouwelijke hoogleraar in Nederland werd benoemd – een gelimiteerde oplage van 100 Springsnow shawls, geïnspireerd op de iepenkaart van Amsterdam, met daaroverheen een artistieke weergave van de lentesneeuw. 

 • Stichting Springsnow in Amsterdam

  Stichting Springsnow in Amsterdam heeft ten doel de betrokkenheid bij maatschappelijke onderwerpen in de samenleving te creëren en/of te versterken en de waarde van de lente en de natuur in de stad in het algemeen en die van de iepen en de jaarlijkse lentesneeuw in Amsterdam in het bijzonder onder de aandacht te brengen. We doen dit met culturele, kunstzinnige & verbindende activiteiten.

  Het bestuur bestaat uit Amsterdammers met hart voor natuur en cultuur in de stad: voorzitter: Gus Maussen – Founder van Arttown.me, secretaris: Josephine Moons – Creatief ondernemer (www.fullmoonwalk.nl) en penningmeester: Meeke Beumer – producent van podiumkunsten.