De Beleving

Programma 2019: Dinsdag 26 maart om 20:00 uur kun je al helemaal het lentegevoel krijgen bij CLUB FANTASMA in het Torpedo Theater, het meest charmante theater van Amsterdam.

Thema: Een nieuwe lente. Met schone luchten-foto’s van Saskia Boelsums, Denise de Grave die haar project ‘Op weg naar schone lucht’ presenteert en Tijdmakers over parkbaden & fytonciden, ons reukvermogen en Eau d’Amsterdam Vondelpark én muziek van Arizona Highways

Reserveren is handig: reserveren@torpedotheater.nl

Foto-Expositie ‘Van knop tot sneeuw’ in de etalage van het Rietveldhuis in het Amstelpark | 21 april – 21 juni 

Fotograaf Gosse Bouma, die Amsterdam benoemt als zijn favoriete muze, brengt de natuurlijke transformatie van knop tot sneeuw in beeld van de iep, de boom die al eeuwen het gezicht van de Amsterdamse grachten bepaalt. Eerder maakte hij al deze prachtige video van de iepen en lentesneeuw in Amsterdam: https://www.youtube.com/watch?v=tO5lT_Bu0tk

 

 

 

Sieradenmaker Beppe Kessler verwerkte de iepenzaden in een collectie sieraden – van iepenbroches, oorhangers, tot exclusieve colliers, welke vanaf 6 april op verschillende locaties in de stad te bewonderen én verkrijgbaar zijn: Galerie Rob Koudijs (6 apr – 25 mei), Museum Amsterdam Noord (18 apr – 28 apr) en Stadshout (24 apr – 12 juni).

 

In de week van Nationale Boomfeestdag (woe. 13 maart) krijgen alle basisscholen een jonge iep bezorgd in het kader van Schoolpleiniepen. Met dit nieuwe groene initiatief, brengt Tijdmakers nu het verhaal van de iep ook naar de nieuwe generatie in Amsterdam.

Iepenroute
Wil je optimaal genieten van de iepen en de lentesneeuw in Amsterdam? Volg dan de Iepenroute: die start in het Iepenarboretum (naast EYE in Noord) en loopt via de oostelijke kant van het centrum naar de Hortus Botanicus.De route is 8,5 kilometer en voert langt de iepenhighlights van Amsterdam, zoals de hoogste iep en de oudste iep. Een mooie wandeling of fietstocht die je met nieuwe blik naar de stad laat kijken: Amsterdam, stad van bomen.

De IEPENROUTE IS HIER TE DOWNLOADEN.

Volg ons ook op Facebook voor actuele informatie over Springsnow 2019.

 

Eau d'Amsterdam bottle illustrationEau d’Amsterdam
Eind 2014 is ter support van Springsnow, hét parfum van Amsterdam, de geur van de iepen aan de grachten gecreëerd: Eau d’Amsterdam, Scent of the Elm Trees. En sinds december 2016 is er ook een Scented Candle. Nu kun je in elk seizoen genieten van de groene geur van Amsterdam! Het parfum is op verschillende locaties in & buiten Amsterdam en natuurlijk ook online verkrijgbaar: www.eaudamsterdam.com

Nieuws en informatie over de verschillende activiteiten tijdens Springsnow 2018 verspreiden we via Springsnow Facebook en Twitter.Johanna Westerdijk portret -

Johanna Westerdijk werd 100 jaar geleden tot eerste vrouwelijke hoogleraar in Nederland benoemd. Een bijzondere vrouw, die leefde vanuit het motto ‘Werken en feesten vormt schoone geesten‘. Het is mede dankzij haar onderzoek naar de iepenziekte en hoe de bomen hier resistent tegen te maken, dat er nog zoveel iepen in Amsterdam staan! In 2017 werd door vele organisaties, waaronder Springsnow, haar werk en leven gevierd. Nieuwsgierig naar wie zij was? Lees dan ‘Een beetje opstandigheid‘ de biografie die Patricia Faasse over haar schreef.


Schrijver John Green schreef in 2011 als Artist in Residence op het Spui zijn bestseller The Fault in Our Stars (Een Weeffout in Onze Sterren), dat zich deels afspeelt in de lente in Amsterdam. Green was zelf zo gegrepen door de schoonheid van de lentesneeuw, dat hij dit fenomeen op poëtische wijze meenam in zijn beschrijving van Amsterdam. Een heerlijk boek om aan de grachten te lezen.